Oog close-up
06 maart 2018

Netvliesloslating in ziekenhuisserie CMC

Op zondag 11 maart 2018 is netvliesloslating een onderwerp in de ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum (CMC). Het Oogfonds is één van de acht gezondheidsfondsen die een medisch thema ondersteunt in deze tiendelige serie bij RTL 4.

Online Oogtest

CMC wordt op zondag om 22.00 uur uitgezonden bij RTL 4. In de reclameblokken worden kijkers opgeroepen de gezondheid van hun ogen te testen met de Online Oogtest van het Oogfonds. Het snel herkennen en behandelen van oogziektes is cruciaal om onherstelbaar verlies van het zicht te voorkomen. Wil je weten of je een verhoogd risico op oogziektes hebt?

Medische thema’s

De verhaallijnen van CMC zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die dit jaar worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen: het Oogfonds, de Hersenstichting, het Diabetesfonds, KWF Kankerbestrijding, het Diabetes Fonds, het Prinses Beatrix Spierfonds, Alzheimer Nederland, het Reumafonds en het Epilepsiefonds. In de serie komen medische onderwerpen aan bod die gaan over het werk van deze fondsen. Alle fondsen worden gesteund door de VriendenLoterij.