Uitreiking Raak Stimuleringsprijs
17 november 2016

Beelden aan Zee wint RAAK Stimuleringsprijs

Op 17 november 2016 vond in het Van Abbemuseum de feestelijke uitreiking van de eerste RAAK Stimuleringsprijs plaats. Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur & Media van het ministerie van OCW, maakte de winnaar bekend: museum Beelden aan Zee in Scheveningen!

Mede door de RAAK Stimuleringsprijs komt er een permanent programma voor mensen met een visuele beperking, waarbij een reis door de beeldhouwkunst wordt gemaakt. Hierbij kan niet alleen gevoeld, maar ook geroken, gepraat, gelachen en gediscussieerd worden.

Beperking wordt verrijking

Daarnaast komt er een permanent ervaringsprogramma voor mensen zonder visuele beperking. De deelnemers aan de (geblinddoekte) rondleiding zullen ervaren dat een visuele beperking niet altijd een beperking hoeft te zijn, maar dat het juist ook een enorme verrijking kan zijn, omdat je langer bij kunstwerken stilstaat en je op een andere manier een beeld gaat vormen van kunstwerken.

Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, nationale en internationale beeldhouwkunst. Het museum is uniek gelegen aan de Scheveningse boulevard, deels in de duinen en deels onder het oude Koninklijke paviljoen Von Wied.

RAAK Stimuleringsprijs

De RAAK Stimuleringsprijs is in het leven geroepen door het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon om musea te stimuleren hun collectie of een deel daarvan toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Meer informatie op RAAK Stimuleringsprijs