50Plusbeurs
21 augustus 2016

Goed ziend ouder worden op de 50PlusBeurs

Tijdens de 50PlusBeurs staat de Oogstraat dit jaar in het teken van goed ziend ouder worden! De Oogstraat is een samenwerking van het Oogfonds met vier patiëntenverenigingen (Oogvereniging, MaculaVereniging, Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging Oog in Oog).

Van 20 t/m 24 september staan de Oogstraat-medewerkers klaar in Utrechtse Jaarbeurs om alle vragen over ogen, oogaandoeningen en blindheid en slechtziendheid te beantwoorden.

Het opblaasbare oog

Uniek tijdens de beurs is de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het nieuwe opblaasbare oog van het Oogfonds. In deze oogbol van vijf meter breed (!) kunt u de binnenkant van het oog bewonderen.

Instructie oogdruppelen

Veel mensen vinden het toedienen oogdruppels lastig. Anderen doen het niet goed, zonder dit te weten. In de Oogstraat geven professionals uit de oogzorg daarom gratis instructie over hoe u op een eenvoudige en juiste wijze oogdruppels kunt toedienen.

Oogdrukmeting

Net als tijdens de voorgaande edities kunt u in de Oogstraat gratis uw oogdruk laten opmeten. Het uitgelezen moment om na te gaan of u beginnend glaucoom heeft.

Met korting naar de 50PlusBeurs

Kom met het Oogfonds naar de 50PlusBeurs voor €7,95 (excl. bestelkosten € 1,50 per ticket) in plaats van €20! Bestel uw kaarten in de voorverkoop via www.50plusbeurs.nl en gebruik actiecode: OOGFONDS (de prijs verandert dan). U kunt ook telefonisch bestellen via 026 3779736 (geef de actiecode bij uw bestelling door).

Met de bus

OAD biedt opstappunten vanuit het hele land. Busvervoer & Beurs: € 23,00. Bestel via www.oad.nl/50plusbeurs of 0547 284488.

Met de trein

NS biedt speciale dagtochten vanuit elk treinstation. Treinvervoer & Beurs: € 24,00. Bestel via www.ns.nl/spoordeelwinkel