05 september 2019

Kom naar de 'Synchronise with you' expositie

Van 5 september t/m 31 december worden de tekeningen tentoongesteld van beeldend kunstenaar Ji-Min Huang, in het stiltecentrum van het Amsterdam UMC.

Van 5 september t/m 31 december 2019 worden de tekeningen van beeldend kunstenaar Ji-Min Huang tentoongesteld in het stiltecentrum van het AMC. Ji-Min Huang heeft in het dagelijks leven te maken met beelduitval, waardoor er in het zicht delen ontbreken die door haar brein worden aangevuld. Je zou het speculatief beeld kunnen noemen van de werkelijkheid en dit geeft ze in haar tentoonstelling weer. De tekeningen worden verkocht en de opbrengst gaat naar wetenschappelijk oogonderzoek.

Altijd is er iets uit het oog verloren. Het maken van haar tekeningen is dan ook een emotionele aangelegenheid waarmee ze ruimte kan geven aan de persoonlijke omstandigheden die ermee samenhangen. Deze autobiografische situatie beeldt ze niet uit, maar in haar tekeningen is wel een tragiek voelbaar waarin het verlangen doorschemert om de progressiviteit van haar aandoening te relativeren. Zij heeft inmiddels vermogens in zichzelf aangeboord met betrekking tot smaak, geur, geluid en gevoel die ze in haar leven en het kunstenaarschap gebruikt om uitzonderlijk, onderscheidend werk te maken. Ji-Min Huang kijkt steeds minder met haar ogen en steeds meer met haar tekeningen. Haar getekende ogen zijn geen sentimentele spiegels van de ziel, maar genadeloze observaties van een gezichtsvermogen dat meer en meer een binnenwereld laat zien.

Kom kijken naar 'Synchronise with you' van 5 september t/m 31 december 2019.

Adres:
Het Stiltecentrum
Amsterdam UMC locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam Zuidoost