01 februari 2019

ZIENSWIJZEN (M/V) gezocht

ZIENSWIJZEN zijn mensen met een visuele beperking die musea bezoeken en een gefundeerde mening geven over de (on)mogelijkheden van hun bezoek. Wat gaat goed en wat kan, met soms simpele aanpassingen, beter? Waarom is een bezoek de moeite waard en waarom zouden de ZIENSWIJZEN het museum aanbevelen aan anderen met een visuele beperking?     

Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Mensen die willen helpen musea toegankelijker te maken. Een ZIENSWIJZE kenmerkt zich door zijn positieve benadering en oplossingsgerichtheid. Naast het stimuleren van musea om de collectie, of een deel daarvan, beter toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, willen wij hen ook bewust(er) maken van de huidige situatie en dit zichtbaar maken. 
   
ZIENSWIJZEN komt voort uit de RAAK Stimuleringsprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het museum met het beste idee om de collectie (of een deel daarvan) toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking.   
   
Met de komst van ZIENSWIJZEN raken steeds meer mensen betrokken bij de toegankelijkheid van Nederlandse musea.  Door musea aan te bevelen, vergroten we de zichtbaarheid van toegankelijke musea en weten ’anderen’ dat het museum goed heeft nagedacht over die toegankelijkheid. Ben jij, of ken jij een ZIENSWIJZE? Ga naar www.raakstimuleringsprijs.nl