Het verhaal van Sam

Sam strijdt voor baanbrekend onderzoek naar oogmelanoom

“Ik neem het heft in eigen handen”  


“Twee jaar geleden is er bij toeval een oogmelanoom in mijn rechteroog ontdekt, waardoor uiteindelijk mijn oog moest worden verwijderd. De verklaring van de artsen voor het ontstaan van het oogmelanoom was: ‘pure pech!’ Een kans van zes op één miljoen. Ik geloof zelf dat er toch iets is geweest, wat het heeft geactiveerd. Ik ben me gaan verdiepen in de kracht van een gezonde levensstijl op mijn algehele fysieke conditie en in het bijzonder wat dat doet tegen verschillende ouderdomsziekten. Van mijn vader had ik een boek gekregen: een wetenschappelijke zoektocht naar de effecten van voeding op veroudering en gezondheid. Het sprak mij en mijn vrouw enorm aan. Sindsdien nemen we het heft in eigen handen.  Samen met zijn vrouw en kinderen kom Sam in actie om geld op te halen voor wetenschappelijk oogonderzoek.

Voeding

Mijn passie voor het leven en al het moois dat het leven brengt, is de afgelopen tijd gegroeid. Door de schrik van afgelopen jaar en het ‘zomaar’ ontstaan van oogmelanoom ben ik bewuster gaan leven. Het had zomaar anders met me kunnen aflopen. De oogziekte overkwam me. Ik had er geen controle op.  Voeding, beweging en de keuzes die ik met én voor mijn gezin maak: dáár heb ik invloed op. Ook al besef ik dat dit geen garanties of zekerheden biedt. Toch voelen we ons hier prettig bij en ik merk dat die controle goed doet.

Beweging

Gezond eten betekent voor ons: veel groenten en peulvruchten, geen dierlijke producten, weinig suiker en alleen eten tussen 10.00 en 18.00 uur. Die inspanningen hebben merkbaar effect op onze fysieke conditie. We voelen ons er heel goed bij. En niet alleen wij. In de familie hebben we zelfs een app-groep waar we recepten met elkaar uitwisselen. Ook proberen we zoveel mogelijk te bewegen. Ik hoop dat het bijdraagt aan een lang leven met de mensen van wie ik houd!”

De actie van Sam

Ontdek welke actie Sam met zijn gezin is gestart via de volgende link: Actiepagina Sam

Oogziekte

Oogmelanoom

Een oogmelanoom is een kwaadaardige tumor in het oog. Het is dus eigenlijk oogkanker. Andere woorden voor oogmelanoom zijn uveamelanoom en oculair melanoom.

Lees meer
Lees meer over Oogmelanoom
Iris

Ook uw verhaal met ons delen? Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact op!

Aanhef(Vereist)

Dit is wat een persoon ziet met