fbpx

€16.727,- voor oogonderzoek

Veertien wandelaars liepen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse voor het Oogfonds. Ze haalden daarmee €16.727,-  op voor oogonderzoek. Wandelaars & donateurs, heel veel dank!

 

Vierdaagse Sponsorloop

Meer dan 45.000 wandelaars begonnen dinsdagmorgen 19 juli aan de Nijmeegse Vierdaagse. Meer over de Vierdaagse Sponsorloop. De afgelopen twee jaar kon ’s werelds grootste wandelprestatietocht vanwege corona niet doorgaan. En dit keer zorgde de hitte er voor dat het evenement met één dag werd ingekort. Makkelijk hadden de deelnemers het niet. De hoge temperaturen op woensdag en de regenbuien van donderdag waren een extra uitdaging.

Aan de Vierdaagse namen ook veertien Oogfonds-wandelaars deel. Zij zetten niet alleen een geweldige sportieve prestatie neer, maar haalden ook geld op voor wetenschappelijk oogonderzoek. Iedereen wist vrijdag de Via Gladiola te bereiken en kreeg het felbegeerde ‘kruisje’. Daarmee haalden de wandelaars maar liefst €16.267.- op, een prachtig bedrag!

#TeamWikke

Team Wikke liep met zes man sterk de Vierdaagse. Aanvankelijk zou de groep twee jaar geleden al meedoen, maar corona verhinderde dat. Door te wandelen werd €13.000,- ingezameld voor onderzoek naar de Ziekte van Leber. De jonge Wikke (14) heeft deze zeldzame en ernstige oogaandoening waar bij de oogzenuw afsterft. In een paar maanden tijd is zijn zicht plotseling afgenomen van 100% naar 5% en een behandeling is er nog niet.

#ScEYEntists

De ‘scEYEntists’ doen in het dagelijks leven onderzoek naar erfelijke netvliesziekten in het Radboudumc. Met moleculaire therapieën worden hoopgevende resultaten geboekt. Maar voor dit onderzoek is echter veel geld nodig. Met hun wandelprestatie wisten de Nijmeegse wetenschappers €2.192,- binnen te halen voor het Oogfonds.

Ook enkele individuen kwamen tijdens de Vierdaagse voor ons in actie. Iedere wandelaar had een eigen motivatie om te kiezen voor het Oogfonds als goed doel. We zijn super trots op al deze toppers die de Vierdaagse uitliepen en een mooi bedrag hebben opgehaald voor wetenschappelijk oogonderzoek.

Een donatie geven kan nog steeds!

Steun Team Wikke en Suzan Doneer

Steun scEYEntists, Charissa, Bianca en Monique Doneer

Loop jij in 2023 ook de Vierdaagse voor het Oogfonds? Stuur dan een bericht naar kominactie@oogfonds.nl en we houden je op de hoogte!

Pagina

Kom in actie

Wilt u geld inzamelen voor wetenschappelijk oogonderzoek op een sportieve, creatieve of culinaire manier? Kom dan in actie voor het Oogfonds!

Lees meer
Lees meer over Kom in actie

Dit is wat een persoon ziet met