fbpx

Ogen staan centraal tijdens symposium

Vanuit de WDH (Werkgroep Deskundigheid Bevordering) worden er jaarlijks enkele symposia georganiseerd voor huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners. Het doel is om zoveel mogelijk kennis uit te wisselen en van elkaar te leren over uiteenlopende thema’s.

Afgelopen 16 mei was het Oogfonds te gast als spreker op het symposium met als thema ‘het oog’. Onze collega Andrea Vergunst sprak over de toename van bijziendheid (myopie), het belang van leefstijl en natuurlijk de 20-20-2 regel. Ook had het Oogfonds een gastspreker meegenomen: Joelle Vergroessen, PhD Postdoctoral researcher Ophthalmology & Epidemiology van het Erasmus MC. Zij vertelde over maculadegeneratie in relatie tot gezonde voeding. Leefstijl kan het risico op maculadegeneratie verlagen en heeft invloed op het verloop van de aandoening. Belangrijke informatie om te delen met deze groep zorgprofessionals.

Het Oogfonds bedankt de organisatie voor dit mooie podium. Een goed georganiseerde avond, waarbij het publiek weer een hoop kennis heeft opgedaan.

Dit is wat een persoon ziet met