Wetenschappelijke Adviesraad

Even voorstellen: de Wetenschappelijke Adviesraad van het Oogfonds

Als Oogfonds hechten wij aan het verstrekken van de juiste wetenschappelijk onderbouwde informatie en het financieren van wetenschappelijk onderzoek wat het verschil gaat maken voor de patiënt. Om dit te bereiken hebben we een Wetenschappelijke Adviesraad  (WAR) opgericht, die ons gevraagd en ongevraagd adviseert op het gebied van wetenschap.

Wat doet de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR)

De WAR van het Oogfonds bestaat uit deskundige professionals uit verschillende vakgebieden binnen de oogheelkunde. Elk lid brengt expertise in vanuit zijn of haar specifieke discipline, wat bijdraagt aan een breed en diepgaand inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen het oogveld. De belangrijkste taak van de WAR is om de directie van het Oogfonds te adviseren bij het selecteren van onderzoeksprojecten voor financiering. De leden van de WAR beoordelen deze projecten op wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor de patiënt en de potentie om belangrijke doorbraken te realiseren. De WAR adviseert zowel op verzoek als op eigen initiatief en zorgt ervoor dat de onderzoeksvisie van het Oogfonds  wordt afgestemd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en trends in de oogheelkunde.

In samenwerking met de binnenkort op te richten Maatschappelijke Adviesraad (MAR), die zich richt op de maatschappelijke impact van onderzoek, vormt de WAR een waardevolle bron van advies. De MAR zal input leveren vanuit het perspectief van patiënten en de samenleving, terwijl de WAR wetenschappelijke expertise inbrengt. Samen waarborgen zij dat het Oogfonds niet alleen wetenschappelijk baanbrekende, maar ook patiëntgerichte en maatschappelijk relevante onderzoeken steunt, die daadwerkelijk het verschil maken voor mensen met oogziekten.

Prof. Dr. Webers

Zorgprofessionals moeten nog meer aandacht hebben voor de mens achter de patiënt: Care, not just cure! Prof. dr. Carroll Webers (voorzitter WAR).

Met trots presenteren wij de leden van onze Wetenschappelijke Adviesraad:

Voorzitter:

  • Prof. dr. Carroll Webers (Voorzitter)
    Oogarts, Maastricht UMC

Leden:

  • Prof. dr. Camiel Boon
    Oogarts, Amsterdam UMC en Leiden UMC
  • Prof. dr. Martine Jager
    Hoogleraar Oogheelkunde, Leiden UMC
  • Prof. dr. Caroline Klaver
    Oogarts-epidemioloog, Radboudumc, Erasmus MC en Universiteit van Bazel.
  • Dr. Jonas Kuiper
    Immunoloog, UMC Utrecht.
  • Dr. Yara Lechanteur
    Oogarts, Radboudumc.
  • Dr. Martha Tjon-Fo-Sang
    Oogarts, Oogziekenhuis Rotterdam.
  • Dr. Khanh Vu
    Oogarts, Leiden UMC

Dr. Jonas Kuiper

Dankzij de diverse achtergronden van de leden van de WAR hebben we een scherp oog voor nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen die blindheid helpen voorkomen. Dr. Jonas Kuiper.

Zo draagt de WAR bij aan het realiseren van de missie van het Oogfonds: het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot betere behandelmethoden en het behoud van het gezichtsvermogen van patiënten, zodat niemand meer blind of slechtziend zal zijn.

Dit is wat een persoon ziet met