fbpx

Online collecteren voor het Oogfonds

Het Oogfonds heeft geen huis-aan-huis-collecte, maar wist u dat u toch kunt collecteren? Dit kan simpel en veilig online. Met één berichtje naar uw familie en vrienden haalt u geld op voor het Oogfonds. Collecteer waar en wanneer u wilt, eenvoudig via uw mobiel. Start nu uw online collecte!

Hoe kunt u online collecteren voor het Oogfonds?

 1. Maak een persoonlijke collectepagina aan. Onze tip: maak de collectepagina nog persoonlijker door een persoonlijke tekst toe te voegen. Uw collectepagina heeft een eigen webadres dat u gemakkelijk kunt delen op social media (zoals Facebook en Whatsapp).
 2. Stuur een persoonlijk berichtje naar uw vrienden en familie. Zet hierin de link naar uw actiepagina én de vraag of zij willen doneren.
 3. Via de pagina kunnen zij een donatie doen. Zij kunnen hierbij kiezen uit betalen met iDeal of betalen via een eenmalige machtiging.
 4. Op uw collectepagina ziet u direct hoeveel geld u heeft opgehaald.

Voorbeeldtekst voor een persoonlijk berichtje:

Ik heb een digitale collectebus aangemaakt voor het Oogfonds. Ik collecteer voor het Oogfonds omdat [motivatie invullen].

Doe jij ook een donatie in mijn digitale collectebus? Alle kleine beetjes helpen! [link naar uw persoonlijke collectebus]
Alvast bedankt!

Een paar tips voor uw online collecte:

 • Wees persoonlijk
  Zowel in uw motivatie maar ook in uw berichtjes of appjes. Een berichtje in een appgroep of groepsmail is minder effectief. Een privéberichtje waarin je de naam van de ontvanger noemt werkt beter. Plaats ook altijd een persoonlijke foto bij je online collectebus.
 • Durf te vragen!
  Schroom niet en vraag iedereen die u kent om een donatie te doen: vrienden, familie, buren, collega’s, op uw werk etc.
 • Vraag op allerlei manieren
  Stuur een mail, zet de link naar uw actiepagina op Facebook, Instagram en Twitter en benoem uw digitale collecte in een persoonlijk gesprek. Wees niet bang dat mensen uw actie op verschillende manieren voorbij ziet komen. Herhaling werkt!
 • Vergeet uw gevers niet te bedanken nadat ze een gift hebben gedaan.

Dit is wat een persoon ziet met