fbpx

Statiegeldactie

Een statiegeldactie is een makkelijke actie om te starten. Bijna iedereen heeft wel lege statiegeldflessen in huis. Met een statiegeldactie haalt u veel kleine bedragen op die – bij elkaar – toch een groot bedrag kunnen opleveren.

Ook voor de supermarkten is zo’n actie interessant, omdat zij zichtbaar invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zonder daarvoor kosten te maken. Voor het Oogfonds is het een leuke en makkelijke manier om meer aandacht voor ogen te krijgen en zo samen meer geld op te halen voor wetenschappelijk oogonderzoek.

Wat is een statiegeldactie?

Iedere supermarkt heeft een inzamelpunt voor statiegeld, waar lege flessen ingezameld worden. Als klant van de supermarkt is het vaak mogelijk statiegeld te doneren aan een goed doel. Supermarkten kiezen iedere maand een nieuw goed doel, aan wie haar klanten het statiegeld kan doneren door middel van een speciale zuil.

Een statiegeldactie start u zo:

  1. Ga naar de supermarkt en overleg of u een statiegeldactie kunt starten voor het Oogfonds.
  2. Heeft de supermarkt een wachtlijst? Reserveer in dat geval een plekje op de wachtlijst om een actie op te zetten.
  3. Is het gelukt om een plekje te krijgen bij de supermarkt? Geweldig! Vertel ons over uw actie door een e-mail te sturen aan kominactie@oogfonds.nl
  4. Aan het einde van de actie gaat u naar de supermarkt om alles af te ronden én om te horen welk bedrag er is opgehaald voor het Oogfonds.
  5. Natuurlijk is het ook mogelijk de statiegeldactie symbolisch afsluiten met een chequemoment. Wij kunnen dan, als u dat wilt, langskomen om de cheque op te halen en mee op de foto te gaan.

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Neem contact op via kominactie@oogfonds.nl of bel 030-29 66 999.

Dit is wat een persoon ziet met