fbpx

€ 15.182 voor Stop Stargardt! 

€ 15.182 voor Stop Stargardt!

Onze crowdfundingsactie om de ziekte van Stargardt een halt toe te roepen is succesvol afgesloten en overtrof al onze verwachtingen! Binnen 2,5 maand haalden we met vele donateurs én onze jonge schrijver Corné Hermans 15.182 euro op.  
 

Vier mensen houden cheque vast voor oogziekte

Stop Stargardt ging eind april van start met de overhandiging van het boek ‘Pak het bot’ aan schrijver en Oogfonds-ambassadeur Ronald Giphart. Stargardt-patiënt Corné (12) schreef een meeslepend verhaal over twee zwarte hondjes en hun verrassende belevenissen. Zijn debuut werd uitgegeven door het Oogfonds en de opbrengst gaat naar wetenschappelijk oogonderzoek tegen deze erfelijke oogziekte.

Veelbelovend wetenschappelijk onderzoek

Door de ziekte van Stargardt ziet Corné nog maar 20 procent. Met de actie Stop Stargardt haalde het Oogfonds geld op voor een veelbelovende wetenschappelijke behandeling tegen deze oogaandoening. Naast de verkoop van Pak het bot’ organiseerden we onder meer voorleessessies, een webinar van professor Rob Collin en een sponsorloop door basisschool de Vink uit Voorschoten. In Naturalis kwam de Leidse wethouder Yvonne van Delft het boek van Corné signeren met een simulatiebril op.

Ruim boven streefbedrag

De actie om Stargardt een halt toe te roepen was een groot succes! Na één maand verhoogden we ons streefbedrag van 10.000 naar 15.000 euro. En dit bedrag hebben we ruimschoots gehaald! In het Radboudumc in Nijmegen overhandigen we woensdag 21 juli een cheque van 15.182 euro aan professor en arts-onderzoeker Rob Collin. Hij is bezig met het ontwikkelen van een moleculaire pleister waarmee het genetisch defect kan worden afgeplakt en de oogziekte geen kans heeft.

Stop Stargardt!

Dankzij acties en gulle donaties van 374 mensen kunnen we iets substantieels doen aan de vernietigende gevolgen van de ziekte van Stargardt. Zodat Corné en andere (vaak jonge) patiënten kunnen blijven zien waar ze van houden!

Dit zeggen onze donateurs:
“Onderzoek is zo vreselijk belangrijk en ik ben trots op wat Corné samen met het Oogfonds hier al bereikt heeft. Het is dapper om op zo een jonge leeftijd je zo kwetsbaar op te durven stellen. Je bent een inspiratie voor ons allemaal!”

“Blindheid wens je niemand toe! Snelheid van onderzoek en vooral toepassing op korte termijn wel! Ik hoop dat ik met mijn donatie hier aan kan bijdragen…heel veel succes!!”

“Onderzoek naar therapie voor oogziektes zoals de ziekte van Stargardt en maculadegeneratie vind ik erg belangrijk, want een goed zicht is een kostbaar bezit.”

Een speciale dank aan Ronald Giphart, Corné, meester Job en basisschool de Vink uit Voorschoten, Naturalis, Rob Collin, wethouder Yvonne van Delft en farmaceutisch bedrijf Novartis en vele anderen.

Foto: Benno Neeleman

Onderzoek volgen?

Op de hoogte blijven van de voortgang van dit onderzoek? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Dit is wat een persoon ziet met