fbpx

Vierdaagse lopen voor een goed doel

Veel mensen lopen een vierdaagse om geld op te halen voor een goed doel. Daarbij laten zij zich sponsoren door mensen in hun netwerk te laten doneren. Dat doen zij meestal door middel van een speciale actiepagina.

Wilt u zich ook laten sponsoren tijdens het lopen van een vierdaagse om geld op te halen voor oogonderzoek? Of wilt u andere deelnemers van een vierdaagse sponsoren terwijl zij lopen om geld op te halen voor oogonderzoek? Op deze pagina leggen we u uit hoe het werkt.

Wanneer begint de Vierdaagse?

Er zijn verschillende vierdaagse evenementen in Nederland. De meest bekende is de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook de Avondvierdaagse is een bekende vierdaagse. Daarnaast zijn er nog zo’n 14 andere wandelvierdaagsen in Nederland op kleinere schaal waar u ook aan mee kunt doen.

Nijmeegse Vierdaagse 2023

De Nijmeegse Vierdaagse 2023 – ook wel de 4Daagse 2023 genoemd – vindt plaats van 18 tot en met 21 juli. De Nijmeegse Wandelvierdaagse is de oudste en meest bekende Vierdaagse in Nederland. Deelnemers maken vier dagen lang wandelingen waarbij ze kunnen kiezen tussen 30, 40 of 50 km. Iedere dag lopen zij een andere route in de omgeving van Nijmegen. In dezelfde week worden er ook de gratis toegankelijke Vierdaagsefeesten gehouden in Nijmegen, met onder andere concerten en andere vormen van entertainment. Heel Nijmegen viert dan feest!

Wilt u deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse 2023 en geld ophalen voor oogonderzoek?
Maak dan hier een actiepagina aan en deel deze met uw netwerk.

Bekijk hier de lopende acties van deelnemers die lopen voor oogonderzoeken. Steunt u deze helden?

Thea en Ben van Roosmalen
Bianca Joor
Liselijn Wisman

Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse of Avond4Daagse wordt vooral gelopen door kinderen en gezinnen. De meeste basisscholen in Nederland doen mee, en de Avondvierdaagse wordt lokaal georganiseerd. Dat betekent dat de Avondvierdaagse verspreid over de maanden mei en juni op verschillende data plaatsvinden. De meeste andere Avondvierdaagsen vinden plaats aan het einde van de zomervakantie of kort daarna.

Andere Vierdaagse evenementen

Van januari tot en met oktober vinden er veel verschillende wandelvierdaagsen plaats in heel Nederland. En er lijken er steeds meer bij te komen! Er zijn ook wandelvierdaagsen waarbij u ook minder dan vier dagen kunt meelopen. De routes gaan vaak door prachtige natuurgebieden en Nationale Parken in Nederland en er zijn bij sommige vierdaagsen ook kinderroutes beschikbaar. Op deze website vindt u een kalender van alle wandelvierdaagsen in Nederland en de bijbehorende data.

Vierdaagse door Nationale Parken

  • Bij de Drents-Friese Woud wandelvierdaagse op 25 tot en met 28 mei loopt u door het Nationaal Park Drents-Friese Wold (Drenthe en Friesland)
  • Bij de Wandelvierdaagse Schoorlse Duinen van 23 tot en met 26 oktober loopt u door de Schoorlse Duinen (Noord-Holland)
  • Bij de Sallandse Wandel vierdaagse van 24 tot en met 27 oktober loopt u door nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Vierdaagse blind of slechtziend lopen

Ziet u slecht of bent u blind? Dan kunt u de wandelvierdaagse vaak met een wandelbuddy lopen. In onderstaande video ziet u hoe Irmy – die de oogziekte van Leber heeft en nog maar een paar procent zicht heeft –  de Wandelvierdaagse Het Gooi samen loopt met haar man. Wilt u Irmy steunen? Doneer dan voor oogonderzoek naar erfelijke oogziekten! Het onderzoek staat al in de startblokken, maar er is alleen nog geld nodig.

Wilt u een wandelvierdaagse lopen en daarmee geld ophalen voor oogonderzoek?
Maak Nijmeegse 4daagse een actiepagina aan om te delen in uw netwerk en de voortgang van de donaties te volgen.

Dit is wat een persoon ziet met