fbpx

Behandeling netvliesoperatie

Behandeling van een scheurtje in het netvlies

Heeft u een scheurtje in het netvlies en nog geen netvliesloslating? Dan kan het scheurtje behandeld worden met een laserbehandeling. Voor de behandeling krijgt u verdovende oogdruppels in uw oog. Daarna plaats de oogarts een contactlens op uw oog. De laserstraal gaat door deze lens heen. Door het laseren komen er kleine littekentjes om het scheurtje. Daardoor kan er geen vocht meer onder het netvlies komen. U krijgt dan geen netvliesloslating.

Behandeling van een netvliesloslating

Heeft u een netvliesloslating? Dan is het belangrijk dat u snel wordt behandeld. Niet behandelen, leidt tot slechtziendheid of zelfs blindheid aan het oog. Een behandeling van een netvliesloslating bestaat altijd uit een operatie. Er zijn verschillende manieren om het losgelaten netvlies te opereren. De oogarts bepaalt welke operatie u krijgt. Lees hier meer over de verschillende operaties bij een netvliesloslating.

Behandeling netvliesoperatie

Wat is een netvliesoperatie?

Een netvliesoperatie is de enige behandeling voor netvliesloslating. Het is belangrijk dat een netvliesloslating meteen wordt behandeld. Niet behandelen leidt tot slechtziendheid of zelfs blindheid van het oog.

Dit is wat een persoon ziet met