fbpx

MIJN geZICHT 

In de tentoonstelling MIJN geZICHT bracht fotograaf Murk Schaafsma een bijzondere fotoserie tot stand. Het geeft antwoord op de meest gestelde vraag: “Wat zie je?” Voor dit project maakte hij portretfoto’s en besprak met de geportretteerden wat zij zien en vervolgens verbeeldde hij hun zicht. Helder, integer en aangrijpend.

De foto’s laten zien dat twee mensen met dezelfde aandoening een compleet andere zichtervaring kunnen hebben. Het zijn beelden die aanzetten tot een dialoog tussen mensen met een visuele beperking en hun omgeving. Het zijn ook beelden die mensen bewust maken waarom het zo belangrijk is acht te slaan op alarmsignalen. En zij onderstrepen het belang van meer wetenschappelijk onderzoek en goede voorlichting.

Tentoonstelling

Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling en een boek.

De tentoonstelling MIJN geZICHT is permanent te zien in muZIEum in Nijmegen.

Fotoboek

Boek MIJN geZICHT

Heb je interesse om het fotoboek MIJN geZICHT te ontvangen? Het boek wordt ter beschikking gesteld bij een éénmalige donatie van minimaal € 25,- aan het Oogfonds. Stuur een bericht naar mijnogen@oogfonds.nl.

MIJN geZICHT werd mogelijk gemaakt door Koninklijke Visio, Stichting Bartiméus, Stichting Blindenhulp, Gelderse Blinden Stichting, Stichting Blinden-Penning, Stichting Rotterdamse Blindenbelangen, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Katholieke Stichting voor Blinden & Slechtzienden, Stichting Licht en Liefde, Dr. C.J. Vaillant fonds, Bayer, VriendenLoterij en Dedicon. Fotografie: Murk Schaafsma Ontwerp tentoonstelling en fotoboek: Vandatsoortdingen

Blijf zien waar u van houdt, steun het Oogfonds

Doneer nu

Dit is wat een persoon ziet met