fbpx

Zo te zien

Het zintuig ‘zien’ stond centraal in de familietentoonstelling Zo te zien.  Het Oogfonds was inhoudelijk partner van deze unieke tentoonstelling die eind 2021 te zien was in het NEMO Science Museum.

Meer aandacht voor ogen

In de tentoonstelling Zo te Zien konden bezoekers ervaren hoe ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan zien. Ook ontdekten ze hoe bijzonder én kwetsbaar je ogen zijn. Deze bewustwording kan het begin zijn van meer aandacht voor ogen op jonge leeftijd.

De tentoonstelling Zo te Zien werd mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij, Bartiméus Fonds, het Oogfonds, CooperVision Specialty EyeCare en Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden.

Demonstraties en proefjes

Naast de tentoonstelling waren er verschillende activiteiten in het museum rondom het zintuig ‘zien’ en proefjes voor thuis op de website van NEMO. In een demonstratie werden nieuwe technologische ontwikkelingen getest, zoals de nieuwste bril met gezichtsherkenning. In De Werkplaats stonden objecten gerelateerd aan het thema, zoals warmtebeeldcamera’s (bruiklenen Ministerie van Defensie), een replica Van Leeuwenhoek-microscoop (bruikleen Rijksmuseum Boerhaave) en een röntgenbuis uit eigen collectie. Bezoekers kunnen meedoen aan een workshop over communiceren in codetaal.

Blijf zien waar u van houdt, steun het Oogfonds

Doneer nu

Dit is wat een persoon ziet met