Winnaars Oogfonds Mieps Fontein Prijs 2024 bekend

Uitreiking Oogfonds Mieps Fontein Prijs 2024

Vandaag vond de jaarlijkse uitreiking van de Oogfonds Mieps Fontein Prijs plaats. Dit jaar werd niet alleen de hoofdprijs van € 50.000 uitgereikt, maar ook een tweede prijs ter waarde van € 25.000.

De vier genomineerden waren Birke Benedikter (MUMC), Freekje van Asten (MUMC), Lotte van der Meeren (LUMC) en Sarah de Jong (Radboudumc). De hoofdprijs werd dit jaar gewonnen door Birke Benedikter. En de tweede prijs ging naar Sarah de Jong. We feliciteren hen van harte met deze prachtige erkenning voor hun waardevolle bijdrage aan oogonderzoek.

De prijs is in het leven geroepen ter ere van Mieps Fontein, die in 1931 blind werd geboren in Rotterdam. Ondanks haar beperking leidde Mieps een volwaardig leven en zette ze zich in voor de belangen van blinden en slechtzienden. Haar nalatenschap aan het Oogfonds maakte de oprichting van deze prijs mogelijk. Hiermee blijft haar missie om de levenskwaliteit van slechtzienden te verbeteren voortleven.

Met deze prijzen wil het Oogfonds jonge onderzoekers stimuleren om baanbrekend onderzoek op het gebied van oogheelkunde te doen.

Lees hier meer over de Oogfonds Mieps Fontein Prijs.

winnaars MFP24

Dit is wat een persoon ziet met