fbpx

Steunbetuiging

Ik stuur een persoonlijk bericht aan Jan-Jaap, Jessica en hun dochter om hen een hart onder de riem te steken!

Aanhef(Vereist)

Wat een duidelijk verhaal Jan-Jaap, sterkte! Ik heb het ook, gelukkig is mijn zicht nog redelijk maar al wel beperkt . Maar we moeten zeker moed houden. En duimen dat er een behandeling komt.

Anoniem #3

Veel sterkte toegewenst. Mijn man kan ook niets meer, hij is van de ene dag op de andere dag linkszijdig verlamd geworden door een herseninfarct. Hij is ook helemaal afhankelijk en kan het ook vaak niet aanvaarden.

Anoniem #2

De docu heeft me diep geraakt omdat ik ons gezin er in terug zag. Alleen is mijn dochter 18 en heeft zij het ook. M’n man vliegt qua zicht ook echt achteruit. Herkenbaar zijn ook de uitspraken van Jan-Jaaps vrouw Jessica.

Anoniem #1

RPGR-gen bij retinitis pigmentosa

De erfelijke oogziekte retinitis pigmentosa (RP) kan blindheid veroorzaken. Een eerste behandeling met gentherapie is er, maar heeft bijwerkingen en beperkingen. Met nanotechnologie wil prof. dr. Camiel Boon (Amsterdam UMC) daar iets aan doen. “RP zet het leven van jonge mensen op zijn kop. Het is tijd voor de volgende stap.” Bij retinitis pigmentosa (RP) sterft het netvlies af, doordat er iets mis gaat in de cellen van het netvlies. Afvalstoffen hopen erin op waardoor deze cellen uiteindelijk doodgaan. Mensen met RP kunnen zo uiteindelijk zeer slechtziend of blind worden.

Lees meer

Dit is wat een persoon ziet met