Steunbetuiging

Ik stuur een persoonlijk bericht aan Jan-Jaap, Jessica en hun dochter om hen een hart onder de riem te steken!

Aanhef(Vereist)

Wat een duidelijk verhaal Jan-Jaap, sterkte! Ik heb het ook, gelukkig is mijn zicht nog redelijk maar al wel beperkt . Maar we moeten zeker moed houden. En duimen dat er een behandeling komt.

Anoniem #3

Veel sterkte toegewenst. Mijn man kan ook niets meer, hij is van de ene dag op de andere dag linkszijdig verlamd geworden door een herseninfarct. Hij is ook helemaal afhankelijk en kan het ook vaak niet aanvaarden.

Anoniem #2

De docu heeft me diep geraakt omdat ik ons gezin er in terug zag. Alleen is mijn dochter 18 en heeft zij het ook. M’n man vliegt qua zicht ook echt achteruit. Herkenbaar zijn ook de uitspraken van Jan-Jaaps vrouw Jessica.

Anoniem #1

RPGR-gen bij retinitis pigmentosa

Retinitis pigmentosa (RP) is de meest voorkomende erfelijke netvliesaandoening en treft ongeveer 1 op de 3500 individuen. RP is een progressieve ziekte die meestal leidt tot blindheid met het ouder worden. Als je behalve RP ook sterk bijziend bent, verloopt de ziekte sneller en erger. Prof. dr. Camiel Boon (Amsterdam UMC) wil weten hoe dat komt. Hij ontrafelt hoe netvliescellen afsterven en gaat na of nanotechnologie kan helpen.

Lees meer

Dit is wat een persoon ziet met