fbpx

Oogfonds opnemen in uw testament

U overweegt het Oogfonds op te nemen in uw testament. Een bijzonder gebaar dat wij zeer waarderen. Een testament opstellen is een persoonlijk proces. De keuzes zijn geheel afhankelijk van uw persoonlijke wens en situatie. U bepaalt wie wat krijgt na uw overlijden. Er zijn twee manieren om iemand of het Oogfonds te begunstigen namelijk met een erfstelling of met een legaat.

 • Erfstelling: de persoon in kwestie of het Oogfonds wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt (een deel van) het bezit uit uw nalatenschap.
 • Legaat: de persoon in kwestie of het Oogfonds wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap.

Een belangrijk verschil tussen erfgenamen en legatarissen is dat een legataris niet aansprakelijk is voor eventuele schulden uit een erfenis.

Alleen een notaris kan een testament opmaken.

Uw Testament in 7 stappen geregeld:

 • Stap 2: Zoek een notaris

  Op notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen in Nederland, zodat u gemakkelijk een notaris bij u in de buurt vindt. Notarissen hanteren verschillende tarieven. Het kan daarom verstandig zijn eerst te informeren naar de kosten en eventueel verschillende offertes op te vragen. Het is ook mogelijk uw testament eenvoudig zelf online te regelen. Wij werken samen met thuisnotaris.nl.

 • Stap 3: Oriënterend gesprek

  De volgende stap is een afspraak maken met de notaris voor een oriënterend gesprek. Meestal is zo’n gesprek gratis en duurt ongeveer een half uur. U moet dit zien als een kennismaking. De notaris brengt hierbij globaal uw wensen in kaart.

 • Stap 4: Een notaris kiezen

  Het gesprek met de notaris gaat over persoonlijke zaken. Een goed gevoel hebben bij de notaris van uw keuze is daarom erg belangrijk. U moet zich veilig, prettig en op uw gemak gevoelen. De notaris zal alle juridische begrippen uitleggen en licht de financiële aspecten toe.  

 • Stap 5: Uw testament

  De notaris stelt op basis van het gesprek een ontwerptekst op van uw testament, waarop u uw wijzigingen en aanvullingen aangeeft. Daarna volgt een nieuwe afspraak waarin u het definitieve testament ondertekent.

 • Stap 6: Registreren

  Na ondertekening zorgt de notaris ervoor dat uw testament wordt ingeschreven in het Centraal Testamentenregister. In dit landelijke register kan elke notaris zien wie, wanneer en bij welke notaris, een testament heeft laten opstellen. U krijgt een kopie van uw testament mee naar huis. Het origineel bewaart de notaris in een kluis.

 • Stap 7: Aanpassen?

  Wat u vastlegt in uw testament is bindend, maar u kunt de inhoud altijd laten veranderen. We raden aan om het elke vijf jaar te laten controleren. Zo zorgt u dat nieuwe wet- en regelgeving uw testamen niet beïnvloeden en dat de inhoud bij uw wensen past van dat moment.

Gegevens van het Oogfonds

Als u wil nalaten aan het Oogfonds dan heeft u deze gegevens nodig:

Stichting Oogfonds Nederland
Churchilllaan 11 / 16e etage
3527 GV Utrecht
KvK-nummer: 40531501
RSIN/ fiscaal nummer: 002563721

Persoonlijk advies

Overweegt u om het Oogfonds op te nemen in uw testament, heeft u behoefte aan persoonlijk contact of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Cindy Letschert (06-82067346/ c.letschert@oogfonds.nl).

“Graag neem ik de tijd om samen met u te kijken naar uw wensen en naar de mogelijkheden om het Oogfonds op te nemen in uw testament. Neemt u gerust contact met mij op”.

Online regelen

Als u wilt nalaten aan de het Oogfonds dan kunt u dit ook eenvoudig online regelen. Wij werken samen met thuisnotaris.nl. Daar regelt u gemakkelijk uw testament voor een vaste lage prijs, in een tempo dat bij u past.

Dit is wat een persoon ziet met