Signalen Myopie/bijziendheid

Signalen myopie

Naast het implementeren van de leefregel 20-20-2 is het belangrijk om signalen bij een kind in de gaten te houden. Komt bijziendheid in de familie voor? Wees dan alert als uw kind beginnende signalen van bijziendheid vertoont. Waar moet u op letten?

Herkent u één of meer van onderstaande signalen? Neem dan contact op met de huisarts. De huisarts kan een doorverwijzing geven naar de juiste oogzorg.

  1. Klachten over hoofdpijn of ‘vermoeide ogen’.
  2. Moeite op school. Dit kan komen door het niet goed kunnen lezen van het bord.
  3. Dicht bij de televisie of computer gaan zitten.
  4. Een boek heel dichtbij houden bij het lezen.
  5. In de verte niet goed kunnen zien.
  6. Veel knipperen.
  7. Veel in de ogen wrijven.
  8. Ogen vaak dichtknijpen.
Voorkant van de folder Myopie

Meer weten over myopie?
Vraag dan nu de gratis brochure aan.

Ontvang de brochure GRATIS

Hoeveel uur schermtijd is verantwoord?

Het is raadzaam om kinderen tussen de twee en vijf jaar maximaal een uur per dag dichtbij naar een scherm te laten kijken. En kinderen tussen de zes en tien jaar twee uur per dag. Daarboven zou het maximum aantal schermuren per dag naar drie uur kunnen verschuiven.

Tevens is voor kinderen de afstand tot een scherm of boek een punt van aandacht. Voor de ontwikkeling van het oog is een afstand van meer dan dertig centimeter gewenst. Laat een kind liever (niet dichtbij) naar de tv kijken, dan naar een tablet of smartphone.

Pagina

Oogzorg

Goede oogzorg is belangrijk. Ziet u plots minder, dubbel, vlekken of flitsen? Negeer deze alarmsignalen niet en trek meteen aan de bel.

Lees meer
Lees meer over Oogzorg

Dit is wat een persoon ziet met